28. máj. 2022 o 09:22
Lucia Rumanová, camping.info, Obkec

TOP 10 slovenských kempov: Nechajte more susedom a užite si skvelú dovolenku na Slovensku

placeholder
Kempovanie na Slovensku
Zdroj: facebook.com/Camp-PACHO-106428161596430/, instagram.com/campinglazy

Dovolenka na Slovensku môže byť plná zábavných aktivít uprostred našej krásnej prírody, môže byť cenovo dostupná a zároveň priniesť dobrodružstvo i komfort. Pozrite si najlepšie slovenské kempy, ktoré môžu byť aj vašou tohtoročnou dovolenkovou destináciou.

Cestovanie
28. máj. 2022 o 09:22
TOP 10 slovenských kempov: Nechajte more susedom a užite si skvelú dovolenku na Slovensku

Dovolenka na Slovensku môže byť plná zábavných aktivít uprostred našej krásnej prírody, môže byť cenovo dostupná a zároveň priniesť dobrodružstvo i komfort. Pozrite si najlepšie slovenské kempy, ktoré môžu byť aj vašou tohtoročnou dovolenkovou destináciou.

Úchvatná príroda, svieža voda a stanovačka pod hviezdami. Aj takto môže vyzerať letná dovolenka mimo hluku mesta a všetkých povinností. Na Slovensku máme veľa krásnych miest, kde si takýto oddych doprajete. Portál camping.info, zostavil rebríček najlepších slovenských kempov, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

10. Autocamping Goralský dvor

Goralský dvor je kemp v Pieninskom národnom parku ukrytý pod Haligovskými skalami. V srdci prírody si môžete poľahky prenajať stany, bungalovy, chatky či karavany. Zobrať so sebou môžete aj deti a domácich miláčikov, a strachovať sa nemusíte ani o wifi. Voľný čas si bez problémov vyplníte plavbou na pltiach, návštevou malej miestnej zoo alebo okolitých turistických pamiatok.

9. Camping Park Karpaty

Menší rodinný autokemp sa nachádza na Záhorí neďaleko obce Kuchyňa. Obkolesený prírodou chránenej krajinnej oblasti Malých Karpát sa môžete bez zhonu venovať člnkovaniu, kúpaniu, stolnému tenisu alebo pokojnému leňošeniu. Pre odvážnejších je neďaleko dokonca nudistická pláž.

8. Kemp Konibar

Ak máte pocit, že chcete od všetkého aspoň na chvíľu ujsť, mali by ste vyskúšať kemping v Hodruša - Hámre. V neďalekom prírodnom jazere si môžete užiť poriadnu rybačku alebo sa jednoducho schladiť počas horúcich letných dní. V areáli sa môžete následne zabaviť volejbalom, bedmintonom alebo futbalom.

7. Camping Pullmann

Len kilometer od Piešťan sa medzi riekou Váh a lesoparkom Červená veža nachádza kemp Pullmann. Toto miesto svojim návštevníkom ponúka workout ihrisko na poriadne zahriatie, bazén na ochladenie a viacero aktivít aj pre tých najmenších. Kemp sa zároveň nachádza v blízkosti vyhľadávanej cyklotrasy a keby ste si svoje bicykle náhodou zabudli, ešte vždy si tu môžete nejaké aj požičať.

6. Rijo Camping

Rijo kemp nájdete kilometer od obce Stará Lesná, tri kilometre od Tatranskej Lomnice a šesť od mesta Starý Smokovec. Tatranské prostredie si môžete vychutnať v stanoch i karavanoch, s wifi alebo so psíkom. Pre zdatnejších turistov je tu aj možnosť využitia služieb horského vodcu.

5. Kemping Bystrina

V kempe v Národnom parku Nízke Tatry je na vás, či si zvolíte pohodovú dovolenku a zavítate do wellness centra na masáže, alebo sa rozhodnete pre aktívnejšie trávenie času. V areáli si môžete zahrať basketbal i biliard alebo sa vybrať na paragliding, rafting či jazdu na koňoch. Každému podľa svojho gusta.

4. Camping Slnečné skaly

Kemping nájdete v Rajeckej doline vzdialený len 3 kilometre od kúpeľného mesta Rajecké Teplice v chránenej prírodnej rezervácii. Prenajať si tu môžete bungalovy i stany a na prepravu aj bicykle. Kemp je skvelým miestom na turistiku a zabavia sa tu aj najmenší.

3. Camp Pacho

Pri obci Veľká Čausa vznikol v roku 2019 kemp pripomínajúci drevenú dedinku. So skvelou dostupnosťou do okolitých miest (Bojnice, Prievidza) nie sú ďaleko obľúbené turistické atrakcie, no ani oddych a príroda.

2. Camping & Guesthouse Sedliacky Dvor

Toto miesto ponúka "vidiecky život obklopený slovenskou prírodou" v Hliníku neďaleko Brezna. V kempe si môžete poleňošiť v ovocných sadoch alebo pomôcť pri starostlivosti o domáce zvieratá. Z farmy zároveň vedie hneď niekoľko turistických trás a to, či sa ubytujete v stane, izbe, malej dreveničke alebo karavane je už len na vás.

1. Farm & Camping Lazy

Ďalší malý a útulný kemp nájdete neďaleko obce Cerovo v okrese Krupina. Obľúbené miesto na farme vás privíta rodinnou atmosférou a chýbať tú nebudú ani priateľské domáce zvieratá. Okrem pokojného oddychu v prírode sa tak môžete naučiť aj niečo viac o živote na vidieku. Navyše si tu môžete vychutnať aj čerstvé domáce produkty priamo z farmy.