23. apr. 2022 o 13:58
Miroslav Novysedlák, brightside.me

9 teórií o Harrym Potterovi, ktoré vám nedajú spať. Sú Harry a Hermiona súrodencami?

placeholder
Teórie o Harrym Potterovi
Zdroj: northfoto.com, instagram.com/camera_quantica

Fanúšikovia fantasy série Harry Potter môžu autorke J. K. Rowlingovej ďakovať. Tá im vďaka svojim knihám o mladom čarodejníkovi nevytvorila len pomyselný nový vesmír. Priaznivcom série prenechala aj veľa priestoru na to, aby ich fantázia pracovala na plné obrátky.

Zábava
23. apr. 2022 o 13:58
9 teórií o Harrym Potterovi, ktoré vám nedajú spať. Sú Harry a Hermiona súrodencami?

Fanúšikovia fantasy série Harry Potter môžu autorke J. K. Rowlingovej ďakovať. Tá im vďaka svojim knihám o mladom čarodejníkovi nevytvorila len pomyselný nový vesmír. Priaznivcom série prenechala aj veľa priestoru na to, aby ich fantázia pracovala na plné obrátky.

Aj napriek tomu, že od prvej časti uplynulo 21 rokov, Harry Potter je v srdciach fanúšikov stále živý a neustále vedú diskusie, konšpirujú a vymýšľajú teórie, o ktorých v kútiku duše tajne snívajú, že by sa raz mohli naplniť. Portál Brightside zhrnul najzaujímavejšie teórie o kultovom príbehu, ktoré možno navždy zmenia optiku, ktorou ste sa doteraz dívali na kultovú sériu Harry Potter.

1. Harry Potter je vzdialeným príbuzným Godrica Chrabromila

V druhej časti, ktorá sa nazýva Harry Potter a Tajomná komnata, je čarodejník obvinený z jeho možného vzťahu k Salazarovi Slizolinovi, a to kvôli jeho schopnosti komunikovať s hadmi. No v skutočnosti to môže byť aj tak trochu inak. Podľa fanúšikovskej teórie nie je Harry Potter dedičom Slizolinu, ale Chrabromilčana. Teória je založená na skutočnosti, že chlapec nakoniec porazí skutočného dediča Slizolinu - Toma Riddlea, čím ukončí starý konflikt medzi zakladateľmi Rokfortu.

2. Na Rokforte študovala aj Mary Poppins

Poznáte rozprávku Mary Poppins, v ktorej mladá žena vďaka svojmu dáždniku dokáže lietať? Filmový hit od Walta Disneyho bol v roku 1965 tým najzárobkovejším filmom vôbec a dodnes je z neho kultová klasika. O Marry Poppins však koluje jedna legenda. Milovníci Harryho Pottera si totiž myslia, že aj ona je absolventkou Rokfortu, ktorá sa po skončení školy rozhodla vrátiť do sveta muklov, teda sveta obyčajných ľudí, ktorí nedokážu čarovať. Aby nestratila moc, svoj čarovný prútik schovala do dáždnika, tak ako to urobil aj Hagrid. Rovnako, ako Hermiona, miluje kúzla späté s lietaním a nosia aj podobné kabelky.

Mary Poppins
Mary Poppins
Zdroj: northfoto.com

3. Hagrid nemá veľa dobrých spomienok

V jednom zo svojich rozhovorov J. K. Rowling priznala, že Hagrida vylúčili z Rokfortu skôr, ako sa stihol naučiť kúzlo Patronus - kúzlo na odohnanie všetkých dementorov. Napriek jej slovám si fanúšikovia myslia, že existuje smutnejší dôvod, prečo Hagrid nemá ochrancu – je to preto, že nemá dostatok šťastných spomienok, na ktoré je dôležité myslieť práve pri tomto kúzle.

4. Trelawney nebola šarlatánkou

V časti Harry Potter a Ohnivá čaša hovorí profesorka Trelawney Harrymu, že jeho narodeniny sú uprostred zimy. Všetci ju však vysmiali, pretože každý vedel, že Harry sa narodil v lete. Tom Riddle, známy ako Lord Voldemort, mal narodeniny 31. decembra. Možno sa jej podarilo vidieť časť jeho duše v Harrym Potterovi. Ak je to tak, Dumbledore musel dobre vedieť, čo robí, ak si najal práve ju.

5. Hagrid nemohol mať deti

Podľa fanúšikovskej teórie Rubeus Hagrid nemohol mať deti. Z kníh vieme, že Hagridov otec bol čarodejník a jeho matka bola obryňa. Aj keď z ich manželstva vzišiel Hagrid, ktorý je jednou z najobľúbenejších postáv, stále je to hybrid, ktorý nemôže mať deti.

Hagrid
Hagrid
Zdroj: northfoto.com

6. Profesor Lockhart bol najatý ako zlý vtip

Najať narcistického profesora Lockharta je pravdepodobne jednou z najväčších chýb, ktorých sa Dumbledore dopustil. Fanúšikovia však našli spôsob, ako vysvetliť, prečo to Dumbledore urobil. Podľa ich teórie profesor najal Lockharta, aby celému svetu ukázal pravú tvár učiteľa Obrany proti čiernej mágii. A každý fanúšik pozná výsledok jeho "sily". Práve vtedy, keď čelil skutočnému nebezpečenstvu, ukázal svoju zbabelosť a jeho kariéra bola zničená.

7. Credence je Snapeov starý otec

O Credencovi Bareboneovi, ktorý sa objavil aj vo Fantastických zveroch, si fanúšikovia vždy mysleli, že bol Voldemortovým otcom a dokonca aj Snapeovým starým otcom. Snape sa narodil v rodine čarodejnice a muklov. Jeho matka, Eileen Prince, sa narodila v 30. rokoch 20. storočia a keďže udalosti opísané vo Fantastických zveroch sa odohrali v roku 1926, Credence teoreticky môže byť jej otcom.

Snape a Credence
Snape a Credence
Zdroj: northfoto.com, instagram.com/camera_quantica

8. Existuje dôvod, prečo sa čarodejníci skrývajú pred muklami

Otázka, prečo sa musia čarodejníci skrývať pred muklami, je jednou z najväčších záhad celého príbehu. Ich čarodejnícka sila im umožňuje ovládať celý svet, no z nejakého dôvodu sa pred muklami radšej skrývajú. Podľa jednej z teórií boli časy, keď mali čarodejníci s muklami konflikt a čarodejníci utrpeli krutú prehru.

9. Hermiona môže byť Harryho sestrou

Harry a Hermiona mali vždy dobrý vzťah a často sa správali ako brat a sestra. Existuje teória, ktorá hovorí, že James a Lily mali v skutočnosti dve deti, a to chlapca a dievča. Dievča si z nejakého dôvodu adoptovali Grangerovci, ktorí ju vychovávali ako svoje dieťa. Ak je teória pravdivá, je jasné, prečo medzi Harrym a Hermionou nikdy nebol žiaden náznak romantiky.

Ktorá z týchto fanúšikovských teórií sa vám zdá ako pravdivá?