Instagram „Jacob's Food Diaries“ má k dnešnému dňu už vyše 272-tisíc sledovateľov z celého sveta. Všetko sa to ale začalo v kuchyni mladej mamy, ktorá vytvorila pre svojho syna palacinku v tvare leva v máji roku 2015. Kreatívny nápad chlapca natoľko potešil, že poprosil rodiča o vytvorenie ďalších postáv. Inšpirácie pochádzali najmä z kníh a filmov, no niektoré sa ponášali aj na jeho obľúbené hračky.
Dvojica teda začala v kuchyni experimentovať, a rovnako tak skúšať rôzne ingrediencie. Odrazu bolo dokonca možné, aby sa chlapec zaujímal o zdravé jedlá a potraviny, pri ktorých deti zvyčajne len ohŕňajú nos. Vo svojich jedlých modeloch využíva Laleh Mohmedi najmä nespracované, výživné zložky ako čia semienka, kel alebo napríklad mäso z lososa. „Zemiaky majú najväčšie využitie,“ hovorí mama. „Zároveň často pracujem aj so šťavou z kelu, ktorá vytvára zelené sfarbenie ryže alebo pridávam jablčný ocot k červenej kapuste, aby som ju premenila na ružovú.“
Predchádzajúce zamestnanie v zdravotníctve značne napomohlo Mohmedi v jej novej práci. Vďaka tomu je jej umenie nie len pôžitkom pre oči, no i pre zdravie a talentovaná mamička robí osvetu fit štýlu tým najkreatívnejším spôsobom.