01. jan. 2022 o 11:10
MN, obkec.sk

13 najočakávanejších hororov, ktoré vás v roku 2022 poriadne vydesia

placeholder
Horory v rolu 2022
Zdroj: instagram.com/the_serialkilleredit, instagram.com/screampromotions.13

Rok 2022 sa bude niesť v znamení návratu legendárnych hororov, pri ktorých tuhne krv v žilách. Ste pripravení na ultimátnu hororovú jazdu, ktorá už klope na dvere?

Zaujímavosti
01. jan. 2022 o 11:10
13 najočakávanejších hororov, ktoré vás v roku 2022 poriadne vydesia

Rok 2022 sa bude niesť v znamení návratu legendárnych hororov, pri ktorých tuhne krv v žilách. Ste pripravení na ultimátnu hororovú jazdu, ktorá už klope na dvere?

Scream

Vreskot, tento hororový thriller v roku 1996 oživil mŕtvy subžáner hororu slasher, ktorý bol na vrchole v 80. rokoch. Podstatou slasheru je maskovaný vrah, ktorý vraždí svoje obete. Režisérovi, Wesovi Cravenovi, sa v 96. roku podarilo resuscitovať tento subžáner a Vreskot sa stal kasovým trhákom.

Vtedy mladá a straumatizovaná študentka, Sidney Prescott, ktorá prišla o matku, musela po roku od jej smrti čeliť vyčíňaniu masového vraha. Tentokrát sa mu postaví už po piatykrát a podľa traileru to vyzerá, že Ghostface, si svoj nožík nabrúsil mimoriadne precízne.

Vreskot si jeho fanúšikovia budú môcť s tromi hlavnými hrdinami, ktorí sú jeho neodmysliteľnou súčasťou - Sidney, reportérka Gale a nemotorný Dewey.

Čo však fanúšikov desí najviac je skutočnosť, že na režisérskej stoličke po prvýkrát nebude sedieť Wes Craven, ktorý režíroval všetky štyri diely. Žiaľ, Wes zomrel v roku 2015 a réžiu bude mať na starosti duo Matt Betinell-Olpin a Tyler Gillett.

Uvidíme, či sa im podarí plnohodnotne pokračovať v šľapajách Cravena. Horor bude mať premiéru už 14. januára 2022.

Halloween Ends

Ďalší horor, ktorý spadá do subžánru slasher. Po nedávnej premiére hororu Halloween Kills prichádza na scénu tretí diel s príznačným názvom. Bude trojka úplným záverom halloweenskej série?

Horor vznikne pod taktovkou režiséra Davida Gordona Greena, ktorý natočil prvý aj druhý diel.

Po nie príliš vydarenej dvojke sa fanúšikovia právom obávajú, ako skončí vyčíňanie Michaela Myersa v tretej časti. Straumatizovaná Laurie Strode, ktorá sa celý život pripravovala na zúčtovanie so svojím bratom, si s nesmrteľným Michaelom môže opäť zmerať sily.

Podarí sa jej zvíťaziť nad esenciálnym zlom, ktoré stvárňuje jej psychopatický brat? Nechajme sa prekvapiť. Premiéra ikonického hororu, ktorý sa pokladá za jedného zo zakladateľov slasheru, je naplánovaná na 14. októbra.

Texas Chainsaw Massacre

Neskutočne brutálny a surový horor, ktorý takisto, ako Halloween a Scream spadá do subžánru slasher. Mimoriadne brutálny horor spôsobil v roku 1974 vlnu kritiky, ako aj ovácií.

Režisér Tobe Hooper vytvoril desivý snímok, ktorý bol zakazovaný vo viacerých krajinách kvôli explicitnému zobrazeniu násilia. No zároveň sa zapísal do análov svetovej kinematografie a bol hororovým míľnikom.

V horore vystupuje Leatherface (Kožená tvár), vrah, ktorý si vyrába masky z ľudských tvárí a masakruje ich neľútostným spôsobom, a to motorovou pílou. Nový Texaský masaker bude mať premiéru už 18. februára na Netflixe.

The Black Phone

Sériový vrah, The Grabber, vyčíňal v 70. rokoch minulého storočia a zabíjal deti. Teraz uniesol Finneyho Shawa, ktorý sa ocitne v miestnosti, ktorá je prázdna a je v nej len špinavá posteľ a nefunkčný telefón.

Telefón však po čase zazvoní a s Finneym sa spoja predošlé obete maniaka. Práve tie mu pomáhajú ujsť zo spárov vraha. Súčasne prebieha aj policajné vyšetrovanie, v rámci ktorého je iniciatívna aj Finneyho kamarátka. Tá vo svojich snoch vidí, kde Finneyho drží vrah.

Premiéra tohto hororu bude 4. februára.

Nope

Režisér, Jordan Peel, patrí k známemu menu, ktoré pozná nielen celý Hollywood. Natočil známe horory, ako Us, Candyman či Get Out. Aj vďaka nim sa zaradil k hollywoodskej špičke, a preto bude jeho počin jedným z najočakávanejších.

K filmu zatiaľ nie je dostupný ani trailer, ani zápletka.

Niet pochýb, že Jordan prinesie niečo originálne, pretože sám tvrdí, že chce naďalej natáčať sociálne horory. Ide o horory, v ktorých postavy nebojujú s vrahom, príšerami, démonom alebo duchom, ale so zlomyseľnosťou, ktorá sa skrýva v človeku.

Orphan: First Kill

Horor Orphan: First Kill, ktorý mal pôvodne niesť názov Esther, je prequelom k úspešnému hororovému hitu z roku 2009 v hlavnej úlohe s herečkou Isabelle Fuhrman. Tá stvárnila zlomyseľnú Esther, ktorá sa vydávala za 9-ročné dievčatko.

Prequel rozpovie príbeh, ktorý sa udial pred filmom z roku 2009.

Fuhrman sa vráti, aby si opäť zahrala Esther a novou tvárou bude herečka Julie Stiles. Sme teda zvedaví, ako sa svojej úlohy zhostí pôvodná Esther, a ako stvárni malé dievčatko.

Na premiéru sa môžete tešiť 28. januára 2022.

K ďalším hororom, na ktoré sa v roku 2022 môžete tešiť, sú:

  1. Jeepers Creepers Reborn
  2. Evil Dead Rises
  3. Violent Night
  4. Firestarter
  5. Hellraiser
  6. Fear
  7. Morbius.