03. jan. 2024 o 19:30
Miloš Audi, brightside.com

15 najznámejších osobností sveta podľa internetu. Kto sa umiestnil na prvom mieste?

placeholder
15 najznámejších osobností sveta podľa internetu.
Zdroj: instagram.com/leomessi, instagram.com/kimkardashian

V súčasnosti poznáme nespočetné množstvo celebrít svetového formátu. Ktoré z nich však môžeme považovať za tie najznámejšie? Pozrite si rebríček najzvučnejších mien internetu.

Zábava
03. jan. 2024 o 19:30
15 najznámejších osobností sveta podľa internetu. Kto sa umiestnil na prvom mieste?

V súčasnosti poznáme nespočetné množstvo celebrít svetového formátu. Ktoré z nich však môžeme považovať za tie najznámejšie? Pozrite si rebríček najzvučnejších mien internetu.

Nie je jednoduché jednoznačne určiť, kto je držiteľom titulu najznámejšej osobnosti. Portál Bright Side však vytvoril prieskum, v ktorom ponúkol samotným používateľom internetu možnosť, aby túto zákernú otázku zodpovedali. Ktoré hviezdy teda verejnosť pozná najlepšie?

15. Jennifer Lopez

Americkú herečku a speváčku Jennifer Lopez mnoho kritikov aj ľudí označuje za multitalentovanú celebritu, ktorej sláva presahuje hranice hudby a filmového priemyslu. Okrem svojej dlhoročnej úspešnej kariéry s muzikálom Selena či komédiou Zlatokopky naďalej inšpiruje svojich fanúšikov aj na sociálnych sieťach, ako Instagram či TikTok. Na prvom menovanom sa dokonca môže pochváliť viac ako 250 miliónmi sledovateľov.

14. Dwayne "The Rock" Johnson

Herec a profesionálny wrestler Dwayne Johnson sa za krátky čas zmenil na hollywoodsku megahviezdu. Hoci začal kariéru v spoločnosti WWE, kde sa vďaka svojej charizmatickej osobnosti preslávil ako The Rock, onedlho prerástol wrestlingový priemysel a presunul sa na plátno. Rovnako ako speváčka Jennifer Lopez, aj Johnson sa môže pochváliť obrovským počtom fanúšikov na sociálnych sieťach, pričom ho sledujú stovky miliónov používateľov.

13. Lionel Messi

Argentínska futbalová hviezda Lionel Messi už roky ukazuje, že patrí k velikánom najpopulárnejšieho športu na svete. Hoci sa preslávil v klube FC Barcelona, kde strávil väčšinu svojej kariéry, neskôr ho mohli fanúšikovia vidieť aj v Paríž Saint-Germain či v americkom Inter Miami CF, kam prešiel v roku 2023. To, že má obrovský talent, potvrdzuje aj získanie rekordných ôsmych Zlatých lôpt za najlepšieho hráča roka na svete.

12. Cristiano Ronaldo

Lionela Messiho v prieskume predbehol jeho najväčší rival Christiano Ronaldo. Tento portugalský futbalista, ktorý je známy svojím pôsobením v Reale Madrid, Manchestri United či v súčasnosti v saudskoarabskom Al-Nasr, má taktiež na svojom konte obrovské množstvo ocenení. Patrí medzi ne 5 Zlatých lôpt, 4 Zlaté kopačky či 5 víťazstiev v Lige majstrov UEFA.

11. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg podľa odborníkov patrí medzi najznámejších ľudí na svete a myslia si to aj používatelia na internete. Tento americký podnikateľ je spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom spoločnosti Facebook a jedným z najmladších miliardárov na svete. Okrem toho, že zohral kľúčovú úlohu pri vytváraní a rozširovaní jednej z najznámejších sociálnych sietí, je známy aj kvôli mnohým kontroverziám vrátane neetických praktík na Facebooku či podľa kritizovanej virtuálnej platformy Metaverse.

10. Kylie Jenner

Najmladšia z Kardashianiek, podnikateľka a influencerka Kylie Jenner, si aj napriek svojmu veku dokázala vybudovať obrovskú značku. Vďaka jej obchodnému talentu sa stala miliardárkou, a to aj bez pomoci svojej známej rodiny. Okrem toho sa môže pochváliť aj veľkým zástupom fanúšikov na sociálnych sieťach vrátane Instagramu, kde ju sleduje takmer 400 miliónov používateľov.

9. Kim Kardashian

Okrem Kylie Jenner je známa aj jej sestra Kim Kardashian, ktorá sa taktiež stala obrovskou mediálnou osobnosťou a podnikateľkou. Mnohí ju označujú za popkultúrnu ikonu, pričom sa môže pochváliť masívnou sledovanosťou na sociálnych sieťach. Okrem televízneho úspechu sa pustila aj do rôznych obchodných aktivít vrátane módnych, kozmetických a herných produktov, vďaka čomu nadobudla obrovský majetok.

8. Robert Downey Jr.

Vraciame sa späť do filmového priemyslu, pretože na 8. mieste v prieskume skončil americký herec Robert Downey Jr. Táto hviezda (známa svojou rolou Iron Mana v Marvel Cinematic Universe) pôsobí na filmovej scéne už od 80. rokov, pričom patrí k najlepšie plateným hercom v Hollywoode. Okrem toho, že získal dvoch Oscarov, sa môže pochváliť aj úchvatnou štatistikou. Downey Jr. totiž hral v najlepšie zarábajúcich filmoch, pričom dohromady producentom pomohol k zisku takmer 15 miliárd dolárov.

7. Tiger Woods

Legendárny americký hráč golfu Tiger Woods dokázal dostať tento šport do mainstreamu, a to len vďaka svojmu nezameniteľnému talentu. Známy je hlavne vďaka svojim medzinárodným úspechom, ako aj 15 víťazstvám na turnajoch majstrov, čo ho zaradilo medzi golfových velikánov. Jeho vplyv možno pocítiť aj v oblasti filantropie, a to prostredníctvom nadácie Tiger Woods Foundation, ktorá podporuje študentov s nedostatočným sociálnym zabezpečením.

6. Beyoncé

Americká speváčka Beyoncé sa vďaka svojmu talentu stala globálnou ikonou. To dokazovala už v skupine Destiny's Child, ktorá ju posunula až na filmové plátno. Vďaka jej vokálnemu talentu, podmanivým výkonom a obrovskému vplyvu získala aj množstvo ocenení vrátane niekoľkých cien Grammy. Okrem hudby ju fanúšikovia môžu vidieť aj v módnom priemysle.

5. Taylor Swift

Popová senzácia menom Taylor Swift je uznávaná nielen pre svoju hudbu, ale aj pre dôvtipné obchodné schopnosti. Vďaka svojej úspešnej Eras Tour sa totiž dostala do skupiny miliardárov, pričom sa stala jednou z najbohatších hudobníčok na svete. Okrem finančných úspechov je Swift známa aj svojou filantropiou a podporou vzdelávania, práv LGBTQ+ komunity a finančnou angažovanosťou pri katastrofách.

4. Lady Gaga

Lady Gaga, rodným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, je svetová umelkyňa známa svojím hlasom a excentrickou osobnosťou. Ako speváčka, skladateľka a interpretka si získala veľké uznanie pre svoj jedinečný štýl či unikátne kostýmy. Okrem svojich hudobných schopností ukázala aj herecké nadanie, pričom si získala uznanie kritikov za rolu vo filme Zrodila sa hviezda či Klan Gucci.

3. Rihanna

Barbadoská speváčka Rihanna sa vďaka svojej šikovnosti stala aj podnikateľskou magnátkou. V roku 2022 sa tak zaradila medzi najmladšie americké miliardárky, ktoré si svoje bohatstvo získali samy, a to najmä prostredníctvom úspechov v hudobnom a módnom priemysle. Okrem toho sa môže pochváliť aj obrovským zástupom fanúšikov, pričom ju na sociálnych sieťach sledujú desiatky miliónov používateľov.

2. Bill Gates

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates sa už v 80. rokoch stal miliardárom a rýchlo aj jedným z najbohatších ľudí na svete. So súčasným čistým majetkom 140 miliárd dolárov zanechal nezmazateľnú stopu nielen v technologickom priemysle, ale aj v charite, a to najmä prostredníctvom Nadácie Billa a Melindy Gatesových, ktorá pomáha chudobným a chorým po celom svete.

1. Elon Musk

Elon Musk je podnikateľ a technologický magnát narodený v Juhoafrickej republike, ktorý je známy ako zakladateľ firiem SpaceX a Tesla či ako riaditeľ platformy Twitter (dnes X). Podľa najnovšieho odhadu časopisu Forbes sa Musk môže pochváliť aj prvenstvom v rebríčku najbohatších mužov sveta, pričom mu patrí čistý majetok vo výške 235,5 miliardy dolárov.