03. jún. 2023 o 13:58
Miroslav Novysedlák, thesun.co.uk

Zomrela údajná Putinova matka: Odhalila, čo spustilo jeho traumu. Ukázala aj spoločné fotky

placeholder
Vera tvrdila, že Putin je jej syn.
Zdroj: twitter.com/DubiousPod

Žena, ktorá sa označovala za skutočnú mamu Vladimíra Putina, zomrela v chudobe vo veku 97 rokov. Vera Putina tvrdila, že ruský vodca sa jej narodil po afére so ženatým mužom. Žena žila v dedinke Metekhi v Gruzínsku, bývalom sovietskom štáte.

Zaujímavosti
03. jún. 2023 o 13:58
Zomrela údajná Putinova matka: Odhalila, čo spustilo jeho traumu. Ukázala aj spoločné fotky

Žena, ktorá sa označovala za skutočnú mamu Vladimíra Putina, zomrela v chudobe vo veku 97 rokov. Vera Putina tvrdila, že ruský vodca sa jej narodil po afére so ženatým mužom. Žena žila v dedinke Metekhi v Gruzínsku, bývalom sovietskom štáte.

Podľa nej bol ruský prezident nešťastný malý chlapec, ktorého sa vzdala vo veku 10 rokov. Okrem toho popísala aj jeho traumatické detstvo, čo môže do istej miery vysvetľovať správanie vodca Kremľa. V rozhovore, ktorý poskytla pred smrťou, odhalila, že muž, na ktorého bola hrdá, je príliš chladný na to, aby priznal pravdu, uvádza portál TheSun.

Putin jej nikdy neodpustil

Zdroje z Gruzínska potvrdili, že zomrela na starobu v hlavnom meste Tbilisi a v utorok bola pochovaná v Metekhi. So synom sa nevidela 60 rokov a jej verzia príbehu je v rozpore s tým Putinovým, v ktorom uviedol, že jeho rodičmi boli Vladimir Putin starší a Mária Šelomová. Verine tvrdenia neboli nikdy dokázané. Uviedla, že malý Vlad, ktorého prezývala Vova, prežil rané detstvo na dedine. Jeho mladosť ale bola poznamenaná terorom a zanedbávaním zo strany jeho nevlastného otca Georgiho.

Keď mal 10 rokov, začal žiť u starých rodičov v Očjore a už sa viac nevrátil. Záznamy nájdené v archívoch najbližšieho mesta pri Metekhi (Caspi) uvádzajú, že istý Vladimir Putin naozaj navštevoval školu v Metekhi, a to v rokoch 1959 až 1960. Narodil sa ale ako Gruzínec, nie ako Rus. Putin však vyhlasuje, že sa narodil v roku 1952 v Leningrade (dnešnom Petrohrade) a bol v poradí tretím synom. Jeho brat Albert, narodený v 30. rokoch, zomrel ako dieťa a jeho ďalší brat Viktor, narodený v roku 1940, zomrel od hladu v roku 1942 počas obliehania Leningradu.

Vera ale tvrdí, že je o dva roky starší. Okrem toho je nemanželským dieťaťom a nie je ani Rusom. Kremeľ tieto vyhlásenia vehementne popieral. "Mojím snom je nezomrieť bez toho, aby ma Vova videl a aspoň raz sa so mnou rozprával. Často ho vídam v snoch, no on sa so mnou nechce rozprávať ani mi odpustiť," uviedla údajná matka s tým, že traumu z detstva mu spôsobil jeho nevlastný otec. "Nebil ho, no zároveň neskrýval to, že ho nemá v láske. Často sa vyhrážal, že 'toho bastarda' vyhodí z domu," opísala.

Traumu si vybíjal na zvieratách

Nebohá žena dodala, že Vova trpel, nevlastného otca nenávidel a bál sa ho. "V zime ho často vyháňal z domu. Bol bosý, no uchýlili ho susedia. Keď môj manžel, jeho nevlastný otec, umieral, mal víziu, že Vova je späť. Jeho posledné slová zneli: 'Požiadajte toho malého chlapca, ktorý stojí v rohu, aby prišiel, posadil sa a jedol s nami.' Vovu pri stole nemohol ani len vidieť, preto chlapec jedával sám," pokračovala. Jeho trápenie pretrvávalo a bolesť si začal vybíjať na zvieratách.

"Vova bol tichý a rozvážny chlapec. Stále mám ten prak, ktorý si vyrobil, aby mohol strieľať na susedove sliepky. Tí sa na to často sťažovali. Napriek tomu, že bol tichý, bol veľmi súťaživý a prchký. Nezniesol, aby niekto z jeho rovesníkov bol v niečom lepší ako on - či už v rybolove alebo v zápasení. So spolužiakmi mal dobré vzťahy a vždy sa snažil byť dobrým priateľom," podotkla Vera. Neskôr sa žena vydala, no od manžela i utiekla, pretože sa zvykol opíjať.

Volali ho malý Stalin

"Môj manžel sa rád hádal, pil veľa alkoholu a bol sukničkár. V našej domácnosti nikdy nepanoval pokoj. Vova to všetko videl, videl aj to, akú neúctu ten chlap voči mne prechováva, ale bál sa niečo povedať a postaviť sa mu. Po ďalšej hádke som od neho odišla a vrátila sa k rodičom spolu s Vovou a dcérou, ktorú som mala s Georgim. Po čase sme sa uzmierili a vrátila som sa k manželovi, no tentokrát bez syna. Moji rodičia totiž povedali, že sa o neho postarajú. To bolo naposledy, čo som videla svojho chlapca. Budem to ľutovať až do smrti. Ľutujem, že som si nechala vziať môjho malého chlapca z náručia," priznala.

Vera povedala, že syna jej nikdy nevrátili, pretože jej otec zúril, že sa vydala za Gruzínca (keďže žena bola pôvodom Ruska). Ten ho dal na vojenskú školu (škola KGB) a povedal, že chlapec je na mieste, kde z neho urobia skutočného muža. Vera bola na syna hrdá, pretože ľudia ho nazývali malým Stalinom. Podľa jej slov bol Putinovým otcom ruský mechanik Platon Privalov, s ktorým čakala dieťa počas toho, ako bol v manželstve s inou ženou. Jej syn sa narodil 7. októbra 1950, presne dva roky pred oficiálnym dátumom narodenia ruského vodcu. Následne sa vydala za gruzínskeho vojaka Giorgia Osepahviliho.

Shura Gabinashvili (bývalá učiteľka ruštiny v škole v Metekhi, ktorá Putina v rokoch 1958 až 1960 vyučovala ruský jazyk) priznala, že od zverejnenia tohto vyhlásenia sa jej vyhrážali smrťou. Odborníci z Moskvy trvajú na tom, že Verina čiernobiela fotografia so synom vo veku sedem rokov v skutočnosti nezobrazuje ruského prezidenta. Putinov hovorca Dmitrij Peskov tieto tvrdenia rázne odmieta: "Príbeh nie je pravdivý a vôbec nezodpovedá realite."