26. nov. 2021 o 08:40
IR, instagram.com, facebook.com

Lockdown je piate ročné obdobie, posuňte si hodinky o dva týždne: Nové meme o opatreniach

placeholder
Nové meme o opatreniach a lockdowne
Zdroj: instagram.com/praprauda

Lockdown i nočný zákaz vychádzania sú len niektoré z nových prísnejších protipandemických opatrení, ktoré schválila slovenská vláda. Ako to už býva zvykom, rokovanie prinieslo mnoho inšpirácie pre tvorcov slovenských meme.

Meme zóna
26. nov. 2021 o 08:40
Lockdown je piate ročné obdobie, posuňte si hodinky o dva týždne: Nové meme o opatreniach

Lockdown i nočný zákaz vychádzania sú len niektoré z nových prísnejších protipandemických opatrení, ktoré schválila slovenská vláda. Ako to už býva zvykom, rokovanie prinieslo mnoho inšpirácie pre tvorcov slovenských meme.

Pandémia koronavírusu začína opäť decimovať slovenské zdravotníctvo, a tak sa slovenská vláda rozhodla sprísniť opatrenia. Ich súčasťou je aj lockdown, ktorý má trvať dva týždne, ale z doterajších skúseností dobre vieme, ako tie "dva týždne" v skutočnosti vyzerajú. Na nové opatrenia si posvietili aj tvorcovia meme, ktorí zaplavili Instagram novými vtipmi.

Aktualizované 25. novembra o 18:25.

Ešte nemáme lockdown ani celý deň a už sa zlepšila situácia. Otvárajte kasíno!

Spoločnosť Arriva vďaka lockdownu dostala ďalšie dva týždne na to, aby vyriešila nedostatok vodičov a logistiku svojich omeškaných autobusov.

Je to potvrdené!

"Tak už sme to vyriešili." "A ako ste to vyriešili?" "No, už je to vyriešené, žiadny strach. Je to hotové." "Ukážte mi, ako je to hotové."

Poručík Logdan. Už nám chýbajú iba dve titanové nohy, aby sme si ich mohli na dva týždne vyložiť na gauč.

Nepotrebujete nové byty, ak ľudia zo starých bytov vymrú.

Ročných období už máme na Slovensku päť. Okrem tých bežných štyroch pribudol ešte lockdown. Nezabudnite si posunúť hodinky o dva týždne.

Keby pred každým slovenským bytom stál jeden Žánklód a dohliadal by na dodržiavanie lockdownu, mali by sme tu veľmi veľa naštvaných a prepracovaných Žánklódov.

Jeden remix už v tomto článku nájdete, ale táto kombinácia Shakira feat. Logdan je úplná bomba!

"Deti, rozlúčte sa s umelcami, idú zasa makať na stavbu a vrátia sa až na jar!"

Nevieme, čo je horšie. Či dvojtýždňový lockdown, ktorý potrvá do Veľkej noci, alebo táto pesnička, ktorá nikdy nemala uzrieť svetlo sveta.

Ale veď aha, aké je to zlaté. Lockdown nemusí byť až taký hrozný... Či?

Treba sa k tomu postaviť pozitívne. Skúste si vziať príklad tuto zo Zlobra.

Ehm, tak moment. Lockdown je nejaká porucha osobnosti?

Hovoríte teda, že tie protesty stáli za to, hej?

Vyzerá to tak, že koledy si tento rok veľmi neužijeme. Nemôžeme povedať, že by sme si ich po minulé roky nejako užívali, ale aj tak...

Áno, je pravda, že rokovanie o lockdowne bolo dlhé, ale vlastne môžeme byť radi, že vôbec prišli k nejakému záveru.

Ešte dvakrát sa vyspíte a bude lockdown. Vraj dvojtýždňový, ale už máme čosi za sebou a vieme, ako to chodí.

Stíhate si pred lockdownom dať urobiť účes a pedikúru? Pretože potom už budete zasa vyzerať ako jaskynný človek.

Situácia síce nie je dobrá, ale vieme, ako sa dá ešte zhoršiť. Respektíve, ako sa dá nezlepšiť a nechať vyhniť.

Opatrenia Slovenskej republiky proti šíreniu koronavírusu sú vždy niečím výnimočné. Napríklad toto je zásah do čierneho. Do čierneho okresu.

Slováci majú vo svojom repertoári novú hlášku, ktorá môže pri aktuálnej zaočkovanosti obyvateľov zostať v hitparáde ešte niekoľko rokov.

Už vieme, prečo vo filme Sám doma zabudli doma Kevina. Nemal platný COVID pass, takže by ho aj tak nikam nepustili.

Popri lockdowne sa trochu zabúda na prejavy Roberta Fica, ktorý v súčasnosti nemá problém zdiskreditovať očkovanie aj za cenu ľudských životov, ale v minulosti práve jeho vláda tlačila na zavedenie povinného očkovania proti niektorým ochoreniam.

Ako bude vyzerať lockdown v tretej vlne? Po minulé roky to totiž malo asi takúto funkčnosť.

Vysvetlí nám niekto rétoriku politickej strany Smer? Keď už po niekoľkýkrát v roku zhromaždíte antivaxerov na kopu, aby sa premorili a o týždeň na to kritizujete koalíciu za nezvládnutie opatrení proti tretej vlne.

Takto to vyzerá, keď sa človek naučí meniť farby fontu vo Worde. Svet dezolátov (tak sa nazval sám) je zrazu oveľa veselší.

Tvorcovia meme dokonca dokázali predpovedať, že niečo podobné príde. Dôležité je len správne načasovanie.

Dá sa povedať, že od začiatku pandémie sa ešte nestalo, aby sa vláda na opatreniach zhodla. Aj to je frajerina...

Keď treba zatlačiť na politických oponentov, nie je zas také dôležité, koľko ľudí pri tom zomrie. Či?

Nemusíte sa ničoho báť, na občanov bol už uvrhnutý lockdown, môžete v kľude zomrieť.

Lockdown je nepríjemný. Blackout tiež. Ale úplne najhoršie je, keď sa spojí logdán a blekaut, to je potom hotová katastrofa.

Tomuto sa hovorí nevyžiadaná reklama. Keby v inkriminovanej automobilke vedeli, že "logdan" bude také populárne slovo, určite by vytvorili aj verziu v metalickej čiernej farbe s názvom "blekaut".

Mohlo to byť ešte myslené aj takto.

Slováci majú jedno veľké šťastie. Za každým tretím facebookovým profilom totiž stojí človek, ktorý má všade známych a všetko vie. Chvalabohu, že ich máme.

Ak by mal niekto na Slovensku zložiť pesničku o čakaní na lockdown, za nás by to jednoznačne mali byť Twiinsky. Ale prijateľná voľba by bola aj to, keby to naspievali politici.

Smeráci vraj chystajú ďalšie protesty a v podstate tak napĺňajú svoje volebné sľuby spred niekoľkých rokov. "Ľudia si zaslúžia istoty," hovoril jeden ich starý bilbord. Blaha na fotke demonštruje, aké istoty na protestujúcich čakajú.

Ak chcete urobiť seriál, ktorý si robí srandu zo Slovenska, máte dve možnosti. Buď to dajte urobiť Čechom a bude to zábava, alebo to nechajte na našich politikov a budete to mať na stole každý deň.

Z komína sa vyvalil biely dym, ale neznamená to zvolenie nového pápeža. Znamená to, že díler prišiel s novým matrošom, aby ste sa počas lockdownu nenudili.

Lockdown bude trvať iba dva týždne, ale keďže Slovensko je novým dejiskom filmu Interstellar, dva týždne znamenajú do Veľkej noci.

Šťastný nový lock a veselú Veľkú noc!

A ešte jeden k téme vianočno-veľkonočných lockdownov.

A ak vám už bude pod rúškom lockdownu dlho, zatancujte si na tento skvelý slaviensky remix.